За автора

Изкуството на Даниела Панцерева предава послание за красота, хармония и мир.

Тя е родена в България, в град София. Рисуването е неин вроден талант, който започва да развива от дете. То винаги е било неформална, но постоянно съпътстваща част от живота й до 2005 година, когато представя за първи път свои творби на самостоятелна изложба в съвременна галерия в артистичния квартал Кондеса в Мексико, където временно живее. Основните акценти са повлияни от мистиката и силата на цветовото въздействие. Постепенно превръща своя вроден потенциал в постоянно занимание. За нея природата е извор на вдъхновение и сила, затова и тя винаги е била импулс за всичко, което твори. Основни мотиви в творчеството й са морето, планината, цветята и абстракциите.
Представяла е творби в България, Мексико и Гърция. Нейни картини са притежание на частни колекции от много страни.

“Творчеството е израз на любов. Всеки, без значение какво е неговото образование или призвание, може да започне да твори, винаги когато този импулс извира от сърцето, вложи в него воля и развитие.

Хората започнаха да ме наричат художник, когато започнах да представям официално творбите си. Аз просто откликвам на творческата сила в мен. По образование съм икономист. Това ми помага да представям по-добре онова, което създавам. Останалото е израз на волята да творя.”